Monsens Bolognese eller Monsens Bologneses?

Turmat


Jeg skal ærlig innrømme at forventningene til denne posen med frysetørret turmat var minimale, og skepsisen til hele produktet var veldig tilstede.


Photo by Matt GrossUnsplash

Monsens Bolognese eller Monsens Bologneses? Litt usikker på hvilken som stemmer siden begge skrivemåter er i bruk på nettsiden til selveste Lars Monsen.

Jeg ønsker å skrive noen få ord om maten jeg hadde med meg på vår siste tur til Nordstul i Telemark, eller rettere sagt, den ene posen med frysetørret mat jeg hadde med for å teste.

Jeg var så heldig at jeg fikk noen poser med frysetørret Lars Monsen av broderen til jul, og dette var en god anledning til å teste en av de. Valget falt på Monsens Bolognese som er en av ni retter i Lars Monsen serien. Lars Monsen sin frysetørret mat er en turmat som er litt rimeligere enn det for eksempel Gilde eller REAL Turmat er. (10–20 kr per pose)

Men jeg skal ærlig innrømme at forhåpningene til denne posen var minimale, og skepsisen til hele produktet var veldig tilstede. Jeg føler at selveste Monsen muligens har falt ned i sin egen kommersielle verden, og er litt mer opptatt av merkevaren enn selve slutt produktet. Jeg føler at dette er ufint sagt av meg om vår fremste tur mann og virkelig en friluftslivets forkjemper, men det er det jeg føler, dessverre.

Det første som gjorde meg skeptisk var at det var gass i posene, det vil si at det er litt “trykk” i de, akkurat som i en pose med pulver kaffe. Dette egner seg jo UTROLIG dårlig når en skal trø det ned i en fullpakka sekk, det er jo nesten garantert at det vil gå hull på de. Av de tre posene jeg har så har det faktisk gått hull på to av de før jeg fikk tatt de ut fra “tur rommet” mitt. En av posene er helt flat, en halv flat og en fremdeles med gass i. (Jeg skriver gass, men jeg vet egentlig ikke hva de bruker som fyll i disse posene)

Og på ettermiddagen på selveste himmelspretten så var det duket for en REAL test av Lars Monsen sin frysetørret turmat, ville det bli et ete Gilde jeg sent ville glemme?

Lars Monsen sin Monsens Bolognese var dessverre ingen høydare, tvert imot!

Dette er et måltid jeg fort vil glemme, og jeg kommer nok aldri til å kjøpe en pose med Monsens Bolognese. Når jeg så hadde tilberedt posen 100% korrekt, og til og med ventet 30 sekunder ekstra så skulle det dukke opp en ny “tabbe” med tanke på innholdet. Den første tabben er i mine øyne at maten ikke er vakuum pakket, og den andre er at de har brukt pastarør med kraftig bøy på. Når vi da tilsetter vann opp til en litt dårlig merket fyll linje, rører godt rundt og venter 8–9 minutter slik som beskrevet på posen så ender vi opp med at de fleste pasta rør inneholder frysetørret mat som ikke har fått noe vann på seg i det hele tatt. Det er mulig at dette gjør at den er alt for tørr og totalt smakløs, ikke vet jeg. Men det jeg vet er at jeg ikke gleder meg til de to neste posene, men det gjør gjerne King Kenny siden han fikk halve denne 🙂

Det finnes masse god turmat der ute, så det er ingen grunn til å bruke penger på Monsens Bolognese. Min favoritt er fremdeles Gilde Turmat Pasta Bolognese og REAL Turmat Laks med pasta og fløtesaus 🙂

Man smaker er jo som kjent som baken, delt på midten.


HUSK:

Du er gjest i naturen, ikke kast søppel i naturen.

Rydd alltid opp og ta med deg ALT avfall hjem igjen 😉

God tur 🙂


En siste liten notis til selveste Lars Monsen som forøvrig min niese forguder etter å ha sette alt han har produsert noensinne minst 7 ganger.

Kjære Lars, mørk skrift på mørk pose er ikke bra for menn over 50 i telt, det blir rett slett en gjette konkurranse for å finne ut hva som står på posen med skriftstørrelse 11 ish!

#MamaMia Lars 😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s