Fin tur til Kniben i Lillesand

Tur

LOT har satt opp mange nye skilter, trapper og broer er kraftig utbedret, bra med parkering er det også. Så hvorfor ikke ta en kort og flott tur opp til Kniben?

Det er skjedd store utbedringer siden dette innlegget ble laget, nå ser det faktisk ut til at de holder på å lage en rullestol trasé opp til Kinben.


Så hvorfor ikke velge en flott og enkel tur til Kniben i Lillesand om det kunne passe sånn?


COVID-19 nedstengningen som har vært resulterte i at jeg som går mye tur i området ved Kaldvell traff folk som normalt sett ikke går tur i dette område.

Jeg ble veldig ofte spurt om veien til Kniben og valgte derfor å lage et lite innlegg om akkurat denne turen. Turen er under 2 km hver vei og kan gjerne avsluttes med en flott liten tur ned til stranden ved Kaldvellfjorden.

Standen ligger veldig flott til på nedsiden av Kalvild Gård.

Både Kniben, Heldalstem, Barbro Slott, Vardehei, Olashei og Skifjell er noen veldig flotte tur områder vinterstid hvis det ikke er kommet for mye snø.

Utsikt fra Kniben.

I dette innlegget så har jeg kun tatt for meg Kniben og området rundt, inkludert Savemyr og Heldalstem.


Kaldvellkniben:

Kniben er en liten kolle rett øst for Lillesand, selv om den kun er 94 meter over havet så har du en veldig flott utsikt fra toppen av Kniben. Denne toppen ligger i et flott turterreng ved Kaldvellfjorden, det er en forholdsvis kort og lett gått tur. Og ønsker dere kun å gå på godt opparbeidet underlag så er det mulig å bare ta en runde langs Kaldvell elva. Her er det flere muligheter for gode og “lett gåtte” turer.


Hvordan komme hit med bil:

T a av fra E18 ved Gaupemyr krysset, kjør så til venstre ved Tingsaker når dere da kommer ned bakken og kjører langs Kaldvellfjorden vil det komme et skilt inn til “Turområde” ved en barnehage. Det er mulig å parkere her nede, men det er også skiltet parkering lenger oppe i boligfeltet Engelshei. Et annet alternativ er å kjøre 70 meter lenger bort og ta av til Kalvild Gård hvor det også er en stor og god parkeringsplass.

Kart Lokasjon GPS: 58,278079, 8,419017

Stien ved flotte Kalvild Gård i Lillesand.

Fra Kalvild Gård følger dere grusveien innover langs Kaldvell elva til dere kommer til et gult hus (bestyrer boligen) Gå så videre over broen på nedsiden og følg stien videre innover langs ‘Tusenår skogen’.

“Her ble det i 1999 plantet eiketrær, disse er gjerdet inn for å beskytte dem mot elg, hjort og rådyr.”

Etter å ha passert denne så går turen videre innover der dere kan velge to stier opp til Kniben, en innover langs Knibemyra, og en rett opp kleiva til venstre ved en liten tre bro. Begge stier er godt merket så det skal være greit å finne frem.

Se nummer (11) 16 og 12 på kart under:

Det er hele tre vanlige stier opp og ned, som dere ser på kartet så har jeg gått all tre, pluss en liten tur bortom amfiet, og en avstikker opp til Speideren sin gapahuk på Savemyr.

Oppe på Kniben, og på fjellet rett før Kniben har dere en flott utsikt over Kaldvellfjorden og videre ut i Skagerrak.

Når dere skal ned igjen så har dere som sagt tre valg, se på kartet. Som dere også kan se på kartet så er det flere flotte lett gåtte tur stier i området. Jeg har lagt inn et tall på kartet som referer til en bilder tatt på den lokasjonen, bildet har dette tallet i teksten, og også en liten beskrivelse. Det er også lagt til noen bilder uten tilhørighet til kartet.

Kart og bilder kan gjerne virke litt rotete, men det er ikke så mange måter å gjøre det enklere på så jeg håper at det kan være til noe hjelp.

Jeg ønsker også å informere om at LOT har gjort en kjempe jobb og satt opp mange nye skilter siden jeg gikk denne turen. Trapper og broer er også utbedret.

Bildene har forskjellig kvailtet og er tatt på forskjellige årstider, dette kan se litt rart ut, men jeg etterfyldte litt med bilder som jag hadde fra før.

Jeg er faktisk ganske lei av å se stiene fulle av Klinex Papir og Pose Snus etter at folk som ikke bryr seg har vært på tur i området her!

Så ta med søppla deres hjem er dere snille 🙂


Nummererte bilder kommer senere, hadde laget til et skikkelig opplegg, men det viser seg vanskelig å flytte over hit til WP. Så det blir litt manuelt arbeid en annen gang 🙂

Jeg er usikker på om det er noen vits i å lagge nummererte bilder i denne posten i og med at det er endret så mye i den senere tid.

Nå kan Dere faktisk bruke de fleste stiene med både rullestol og barnevogn, men uansett så deler jeg de fleste bildene i album under: (de har rare og ufullstendige navn)

https://flic.kr/s/aHBqjAsE5D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s