November ferie


Ferie og hyttetur med broderen 🙂


Tidlig i november 2021 så tok jeg ut noen feriedager for å bli med broderen på hyttetur til Hovden.


Vi tok det rett og slett som en liten “time out” og logget av det meste.


Vi reiste opp onsdag ettermiddag og ble til søndagen. For meg så ble dette noen fantastiske dager som jeg nå kjenner at jeg virkelig hadde godt av, det ble servert ekstremt god mat med vilt hver eneste dag. God drikke, litt Formel 1, litt fotball og et par gode fotturer ble det i løpet av disse dagene.

Onsdagen så hadde vi pizza og øl til Liverpool kampen siden vi kom opp til Hovden ganske sent på kvelden, vi hadde også en stopp på en god halvtime på veien opp for få nøkkelen til hytte, litt misforståelse der. Dette satte jo King Kenny stor pris på, da kunne han løpe etter pinner hele tiden i stedet for å sitte i bilen, og belønningen vår ble en rolig hund så å si hele turen opp til Hovden.

På torsdag så var vi innom turistkontoret der de hadde noe kjempe bra A5 ark med forskjellige ruter med alle mulig vanskelighetsgrader.

Vi valgte oss en rute med litt greit terreng og hadde med oss gass koker og kaffe oppover. Ruten passet oss veldig bra siden det var en jevn og fin stigning til “toppen” før vi snudde 180 grader og gikk ned igjen på andre siden av bekken. Ruten heter “Børtemannsbekken” og er ca. 10 km tur/retur.

Det var et par plussgrader og ganske tåkete når vi startet på turen.

Det er kryssing av bekken i toppen så vanntette støvler anbefales på denne turen, om en da ikke går samme vei ned på samme side av bekken. Turen passer for alle, men det var faktisk betydelig letter å gå på sør siden av bekken, det var den siden vi gikk ned på. Nesten nede i bunnen på denne siden er det også laget til en flott grill bu med en bål panne på utsiden.

Kryss ved «Juvet»

Min aktivitet viser at ruten er noe kortere, dette skyldes at min klokke stod i “ekspedisjon modus” der den sporer mye sjeldnere enn det den gjør i vanlig modus.

Det klarnet fort opp og ble knall vær i løpet av kort tid .

Dag to så ble det bare en liten runde i sentrum området og en liten tur opp til Otrosåsen siden været var ganske usikkert og det var meldt en del tåke oppe i terrenget.


Dag tre så valgte vi oss en rute som ligger ca. 4 Nord/Øst for sentrum. Vi kjørte mot Haukeli og parkerte på en grei plass langs veien, her var også ruten bra merket hele veien.

Vår hvite Ford Kuga parkert i vei lommen.

Turen startet nede ved RV 9 og gikk opp mot Bukkenuten.

Når vi kom opp i skaret mellom Bukkenuten og nabo toppen så stod vi akkurat på fylkesgrensen og kunne se langt innover vakre Telemark.

På fylkesgrensen.


Vi så når vi kom hjem at det lå en nedlagt Glimmerskifer gruve i samme området.


På fylkesgrensa mellom Agder og Telemark.

Det var ikke så mye å se på når vi gikk oppover, men utsikten på toppen var vel verdt turen, og så fikk vi en helt nydelig utsikt på veien ned igjen 🙂

Det var en helg fylt med masse god mat, drikke og tur. Jeg skylder virkelig lillebror en STOR takk for denne turen, og jeg gleder meg allerede masse til neste gang vi skal på tur sammen.


Noen bilder fra ferien:

2021-11 Hovden tur med broderen//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

https://flic.kr/s/aHBqjAsNu9


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s