Hva om noe uforutsett plutselig skulle skje?

I tilfelle noe uforutsett skulle skje med meg slik at noen trenger tilgang til mine data så har jeg valgt å oppsummere dette i et notat for å gjør det så enkelt som mulig for dem.

Photo by Binti Malu on Pexels.com

«Det er nok ikke dumt å ha tenkt tanken»


For ikke så lenge siden så mistet min datter en kollega brått og uventet, denne gangen var det hjertet som sviktet hos en frisk mann på rett over 50 år. Uansett så er det utrolig trist når slike ting skjer, og muligens så føles det enda litt vondere når det skjer med en frisk og rask person som lyn fra klar himmel.


Det kan plutselig skje noe uforutsett med oss alle, og dette fikk meg til å velge ta meg «bryet» med å sette opp et notat der jeg lister opp det meste fra A til Å.

Det seg være forsikringer, gjeld, digitalt liv, digitale fotoalbum, brukernavn og passord og så videre.


Utdrag fra notatet:

Alle bildene mine ligger lagret på en ekstern hardisk på min Mac Mini, i folder valg så heter den T7, og mappen heter alle mine bilder. (Det ligger også noe video med mer her og på den andre eksterne HD som heter T3) Bildene er sikkerhetskopierte til Dropbox som nevnt over, og noen er også publisert hos Flickr som allerede nevnt.  Passordet for Mac Mini er: Johnny Er Sykt Rå


Passordet er selvfølgelig noe annet enn det jeg skrev der 🙂

Jeg har også inkludert litt om King Kenny, hvor jeg har lagret dokumentene mine osv.


Utdrag:

King Kenny er helt frisk, han går til veterinær en gang i året sånn ca. når han har bursdag 20 November.

Alle forsikringer som ikke er via NOV er via Sparebank 1 i Lom Skjåk – Fremtind Forsikring. (Det kan ende seg snart) Alle forsikrings dokumenter og alt annet ligger lagret på min Dropbox, foldere er sånn noenlunde up to date 🙂

Link til Dropbox: https://www.dropbox.com xxxxxx


Litt mye «utdrag», men det forklarer veldig godt hva jeg snakker om her.


Jeg gjør det samme med alle mine sosiale profiler, unntatt YouTube etc. siden det allerede er tilgang til via min Bitwarden app.


Utdrag:

Mine sosiale profiler er: Vero https://vero.co/johns1 , admin siden til bloggen min er her https://johnnyjohnsen-com.ghost.ioxxxxxx og min LinkedIn er https://www.linkedin.com/in/johnnyjohnsen/ , bilder online er publisert hos Flickr https://www.flickr.com/photos/johnsenjohnny


For dere som ikke bor alene så vil jo dette være veldig annerledes, men jeg føler at dette er en riktig ting å gjøre for meg. På denne måten så kan den som eventuelt sitter igjen med dette mye enklere sikre bilder, videoer og alt annet. Det blir også vesentlig letterer å håndtere det som eventuelt måtte dukke opp i etterkant.

Som dere ser på skjermbildet under så er jeg en ivrig bruker av min notat app, Apple Notes. Jeg har også en dagbok hos DayOne som jeg skriver litt sporadisk i, som allerede nevnt så har jeg alle mine passord lagret på en app som heter Bitwarden. Da trenger en kun ett passord for å få tilgang til alt, noe som forenkler ting veldig.

Mesteparten av mine private notater befinner seg i Apple Notes
Min DayOne dagbok app som jeg elsker, men bruker for lite 😉 

Denne posten er veldig ulik det meste andre jeg har valgt å dele her inne, men jeg følte for å dele dette.

Og siden det er min blogg, så kan jeg jo stort sett gjøre som jeg vil her inne 🙂

Ta vare på dere selv og deres nærmeste, å ha en nydelig søndag videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s