Sirkelen er sluttet…

«WordPress is still king, kind of.»


Post photo by: Tooltester


Som nevnt i et tidligere innlegg så har det samme skjedd med bloggingen som med alt annet i det siste, jeg er tilbake akkurat der jeg var for 5-7 år siden, sirkelen er sluttet.

Jeg var av og på WordPress i ca 10 år, men da hovedsaklig hos WordPress.org der jeg «hostet» og drifter nettsiden selv. Men mye har skjedd siden sist jeg var her inne, og denne gangen så velger jeg den enkle løsningen med WordPress.com der jeg bare betaler litt mer så er alt klart for å starte opp bloggen. Dette er litt enkelt forklart, men ikke langt ifra slik det egentlig er 🙂

Jeg har vært hos Squarespace, Ghost, Medim, Wix (en forferdelig Israelsk opplevelse, styr unna) med flere, men ingen kan måle seg med WordPress når det kommer til det «sosiale», det seg være lese siden der en følger andre blogger og nettsteder, kommentering, «likes», re-blogging etc. WordPress har vært her «forever», og det har også mange av brukerene. Per nå så har jeg fått like mange kommentrarer følgere og feedback her på et par uker som jeg har fått de andre plassene i løpet av et år, derfor kaster jeg fullstendig loss fra alt annet og er all in for WordPress igjen. Selv om WP er litt steinalder på flere av sine løsninger sammenlignet med Ghost og Medium…

Som nevnt så har jeg testet det meste av blogg sider, jeg var til og med innom Google sin katastrofalt dårlige løsning «Blog», av og til så føler jeg at jeg gjør endringer for endringen sin skyld, og ikke nødvendigvis for at det er så mye bedre på andre siden. Men nå er det slutt, det er faktisk veldig mye arbeid å flytte alle innlegg hver eneste gang, og nå har jeg passert 50-60 innlegg med bilder, linker, video etc.

Når jeg får lønn i morra så kommer jeg til å betale for 24 mnd her inne på WP, da må ting få satt seg om jeg vil eller ikke, og jeg vet at WP alltid vil være der i fremtiden, i et eller annet format, så da får jeg heller ta en vurdering etterhvert om .com duger eller om jeg bør flytte over til .org der jeg holdt til tidligere, da kan jeg jo dra nytte av et theme jeg allerede har kjøpt og betalt – Norge/Norway 😉

WordPress.COM vs WordPress.ORG

Årsaken til bytte denne gangen er faktisk min beste kompis sin ide om å starte en nettbutikk for utstyr og klær som vi selv har har testet og «kan gå gode for», det seg være vår egenutviklede sporline, jakt bukser, buff, bavaklava, jakt støvler, lydsvake jaktsekker med mer.

Her er vi særdeles opptatte av farge, lydsvake materialer, funksjonelle løsninger, slitestyrke og mulighetene til å reparere i stedet for å kaste å kjøpe nytt. Men det er langt frem dit, om det noen gang blir noe av det 🙂


Yess, da fant jeg noen å skylde på, for en gangs skyld 🙂


Sorry Oddbjørn, men nå må vi bare få gang på MX Friluftsliv shoppen vår fortere enn F… 😉


Nok om det, jeg håper at vi kan trives her inne, og at dette kan bli et lite mini «nettsamfunn» på en eller annen måte. Jeg har ingen forhåpninger om at WP noensinne vil bli et Google Plus som jeg så inderlig savner, G+ var det beste nettsammfunnet som noensinne har sett dagens lys. Google Plus bestod av likesinnede med samme interesser, foto, motorsport, friluftsliv, reise og så videre, dette var folk du ønsket å snakke med, skrive med eller aller best å ha en Google «Hang Out» sammen med! I en periode så var vi en fast gjeng som hver fredag hadde en liten useriøs ukes oppsummering og noen øl eller en Chablis sammen på Google Hang Out, G+ har for meg mange gode minner! Vi hadde også flere IRL (in real life) møter med blandt andre Photo Walks som gjerne datt innom diverse puber på veien 😂 🍺


Nå ble det mye «sentimental» mimring her, dette er KUN en blogg tross alt 🙂


Men denne bloggen har flere sider, en side som er min vanlige blogg med tur innlegg og innlegg relatert til YouTube videoer jeg publiserer, men den har også en litt mer privat del der jeg deler notater direkte fra min dagbok på DayOne (jeg deler ikke notater som inneholder for privat informasjon, men alle mine dagbok notater som er delbare blir delt. Jeg bytter gjerne ut navn med kollega, bror eller annet før deling) om litt hverdagsliv, tanker, meniger og så videre, pluss at denne bloggen også har sin egen Motorsport(s) del. Denne er dessverre litt pjusk i oppstarten, men dette vil fort endre seg når Formel 1 sesongen plutselig starter om en liten måned, jeg elsker det meste av motorsport, men F1 er min lidenskap 🙂 Det ene innlegget eller to som ligger der er såpass dårlige at de ikke burder vært publisert, men gjort er gjort… Jeg har faktisk også en egen «gaming» YouTube kanal som ikke blir delt her inne, det er mer en «just for fun fjortis kanal» 🙂

Nå snakker jeg meg helt bort her, men poenget er at jeg senker skuldrene og poster mye oftere enn tidligere, både på blogg, på min litt mer private del og i motorsport delen. For de av dere som allerede har startet å abonnere på min nye blogg Johnsen.Blog så beklager jeg at det blir litt mye «spam» i starten, jeg har fremdeles 20-25 innlegg igjen å overføre fra min Ghost konto, og dere vil nok bli varslet hver gang jeg overfører ett innlegg… 😉 #Sorry men dette er ikke mulig å velge bort på WP av en eller annen merkelig grunn.

WP dashboard – «Dette innlegget vil nå» etc. er ikke mulig å huke bort, rart egentlig…

TUSEN TAKK til dere som er med vider, dette setter jeg veldig STOR pris på, og hjertelig tusen takk til dere nye som kommer til, dette var moro!

At jeg allerede har hatt mer kommunikasjon og annet her inne enn det jeg hadde på Ghost i løpet av et år viser at dette var en riktig avgjørelse, jeg gleder meg masse til å følge andre WP blogger, svare på kommentarer, kommentere og dele mine opplevelser med dere.

DETTE BLIR BRA!

Tusen takk 😍


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s