Hardangervidda tur 2020 Dag 2


Så sier han: Er det Johnny!? Her oppe av alle plasser!Denne dagen brukte vi til å finne ut litt mer om det var mulig å telte ved Besso, Bessevannet, Dimmedalen og Olsenhylen. Det er mulig å telte ved Besso på andre siden av vannet der vi ligger nå, men i de andre områdene så pågår det jakt og derfor kunne telting komme i konflikt med denne. Etter noen runder i tenkeboksen, og en del snakk med flere forskjellige jegere så fant jeg ut at det beste var å bli værende her ved Sandhaug og muligens gå nedover mot Olsenhylen på veien tilbake til bilen. Dagen gikk med til å gå litt turer i området, ta masse bilder av toppene på andre siden av Nordmannslågen og å prøve noen kast med stanga.


Jeg hadde kjøpt ny teleskopstang på Skittfiske.no for denne turen, og den gikk istykker ved første gangs bruk! Etter at jeg kom hjem så har jeg prøvd å komme i kontakt med de flere ganger, uten å lykkes. Så jeg kommer aldri mer til å kjøpe noe hos Skittfiske!

(Ojsann, det gjør jeg nok allikevel, Skittfiske sendte ny stang på garanti. #TommelOpp )


Bortsett fra dette så var det en skikkelig flott dag der jeg fikk trent på masse forskjellige manuelle innstillinger på kameraet. Jeg har veldig lyst til å lære å ta bedre bilder, og da må jeg nødvendigvis trene på dette. Jeg fikk faktisk også vasket noen klær ( video kommer) og tatt meg en dusj for kroner 50 borte på hytten.

Jeg fikk snakket med en del jegere i løpet av dagen, og de mente at jeg hadde best mulighet til å få bilde av rein fra der jeg lå nå. De hadde observert to flokker på andre siden, den ene på over 1000 dyr, og planen var å prøve å “drive” de mot Sandhaug og Besso området dagen etterpå siden de var avhengige av at vinden dreide.

( Note: Vinden dreide aldri, så jeg tror muligheten for et bilde av villrein var lik null for min del)

Jeg ble egentlig ganske fornøyd med bilde av fiskeren under her, selv om han ikke er helt i fokus, så er det ikke tvil om at han holder fokus.

En fisker på vandring på Hardangervidda.

Et par timer senere, godt utpå ettermiddagen, så fant jeg ut at jeg ville gå bort til turisthytta å nyte en halvliter ved benkene de hadde på fremsiden der. Jeg og Kenny rusler bort, kjøper en pils og setter oss ved en benk og nyter livet.

Det går ikke så veldig lang tid før han fiskeren jeg tok bilde av kommer ruslende oppover mot hytta, med en helt tom vanntett pose slengende i beltet. Jeg ser bort på han når han kommer og sier: Ja ja, tom pose? Lite fisk å få? Han kikker med undring tilbake på meg og nikker mens det ser ut som om han tenker veldig.


Så sier han: Er det JOHNNY? Her oppe av alle plasser!


Jeg blir skikkelig satt ut må jeg innrømme , men så ser jeg jo at det faktisk er en “gammel” Google Pluss kompis, d et var vel egentlig han som var Google Pluss i Norge, så utrolig moro å treffe han igjen, også her oppe da!

Han forteller at han og kjæresten Aina har vært på vandring noen dager og avslutter turen sin her med en overnatting på Sandhaug før de skal gå tilbake til bilen neste dag. John og Aina er rutinerte på Hardangervidda etter mange år på tur, så de har pakket lett og har allikevel med seg alt de trenger. John stikker inn i turisthytta for å si til Aina at han har truffet meg og kommer ut igjen med to halvlitere, etterpå så kommer også Aina ut til oss. For en vending denne dagen tok. Hyggeligere mennesker skal du lete lenge etter, utrolig kult!

Vi blir enige om å treffes igjen litt senere når de hadde spist middag, men da ble det inne på turisthytta og ikke på utsiden. Det betyr at Kenny faktisk må sitte på utsiden å vente senere på kvelden.

Turisthytta har en kjetting og et hundehus med pledd stående på utsiden, og jeg må innrømme at jeg nok duller et kvarters tid med Kenny før jeg har samvittighet til å gå inn når vi går opp igjen litt senere. Og ikke nok med det, rett etter at jeg har gått inn i hytten så begynner det å pøsregne. Stakkars Kenny sto ute i regnet hele tiden mens jeg satt inne i godt selskap og koste meg, han nektet å gå inn i hundehuset. Men men, han har vel ikke vondt av det.

King Kenny er ikke så imponert av sin midlertidlige «hybel»

Hyggelig å treffe kjent folk på Sandhaug.

Dette ble en kjempe koselig kveld som ble avsluttet tidlig, jeg koste meg glugg 🙂

Etterpå så gikk vi rett til teltet, tørket Kenny med et hunde håndkle jeg pleier å ha med, krøp rett i soveposen og sovnet momentant. Lavtrykket som kom med regnvær tok også med seg litt varmere vær, så det ble en riktig behagelig natt for oss i teltet.

Dag tre og fire kommer i neste innlegg som blir det siste fra denne turen 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s