Hardangervidda tur 2020 Dag 3 og 4


Opp til Sandhaug nuten, NøgneØ, gris og hjemveien.


Skilt ved Sandhaug

Dag tre:

På fredagen så var det “drittvær” mer eller mindre hele dagen, det var en time nå og da med opphold, og disse brukte vi til det fulle til å komme oss ut.

Jeg tok en del bilder igjen, vi hadde oss en tur opp på Sandhaug nuten og resten av dagen var vi stort sett i teltet.

Mine tanker gikk da til John og Aina som hadde 15–16 km å gå til bilen i regnvær, det må ha vært en ganske så lang og tung dag for dem.

Utpå kvelden så klarnet det såpass opp at vi kunne ligge litt ute å slappe av.

King Kenny ble veldig nyskjerrig på denne skapningen 🙂


Dag fire:

Avgjørelsen var vel ubevisst tatt for lenge siden, uansett hvor lyst jeg egentlig hadde til å se litt mer og være litt lenger så vendte vi nesen hjemover på lørdagen. Klok av skade så ble det denne gangen fokusert på ernæring og energi. Frokost ble en liten Toro rett i koppen med en kopp kaffe etterpå. Ikke så lenge etterpå så hadde jeg meg en Real Turmat Kyllingsuppe til lunch, denne kan jeg virkelig anbefale. Sammen med maten så hadde jeg energi drikk pulver blandet ut vannet mitt, dette var noe jeg fortsatte med så lenge jeg gikk denne dagen, og det utgjorde en enorm forskjell! Sekken veide “kun” 35 kg på hjemveien, og vi gikk hele veien fra Sandhaug til bilen denne ettermiddagen. Vi hadde et par små stopp, og stoppet også 2–3 minutter for hver km, men ingen matpause. Det gikk på nøtter, sjokolade og energi pulver i vannet.

I bakken ved Sandhaug nuten.

Vi startet på kjøreturen hjemover, men jeg måtte stoppe å sove et par timer på parkeringsplassen ved Lasses Cafe når jeg ble for trøtt. Ellers gikk turen hjemover veldig fint 🙂

Jeg kunne skrevet langt å lenge med masse detaljer om det ene og det andre, men jeg føler at jeg har fått frem hvordan turen var og slår meg til ro med det. Jeg må innrømme at jeg faktisk snakket med mer mennesker på denne korte turen enn det jeg gjør hjemme på en hel måned, utrolig moro å treffe hyggelige folk i naturen som er ute i mer eller mindre samme ærend som en selv.

Bloggen til John Holme: https://johnholme.blog

Noe jeg reagerte på var at det var ganske mye søppel i Nasjonalparken, plast, hermetikk og ikke minst porsjonspakninger med SNUS!


Må dere spytte ut porsjonspakninger med SNUSover alt!


Jeg er sikker på at det lå over 1000 poser mellom Trondsbu og Sandhaug, shame on you…

Disse posene bør forbys omgående, er du ikke er voksen nok til å pakke deg en pris opp under leppa så finn på noe annet.

Godt å få det ut 😉


Mobil Dekning:

Det var sporadisk dekning i området rundt rundt Sandhaug. Men som regel var den såpass dårlig at det var kun mulig å sende å motta tekstmeldinger. Av og til var jeg så heldig at jeg fikk et bilde av værmeldingen fra min datter. På veien fra Trondsbu til Sandhaug så observerte jeg 3–4 plasser med 4G dekning. Jeg brukte ICE som min mobil leverandør på denne turen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s