1/5 — Hardangervidda på langs 2021Pause på bilturen fra Haukeliseter til Trondsbu.

Post en av fem i denne serien.

Jeg velger å dele innleggene om Hardangervidda på langs 2021 turen vår inn i fem innlegg.

Det blir et innlegg om hva som skjedde i forkant av turen (dette), og resten blir fordelt på fire innlegg.

Vi hadde fire overnattinger og gikk fem etapper på denne turen, og jeg har som vanlig brukt litt for lang tid på å klore ned noe fra turen, så det er nok mange ting som allerede er glemt.

Men selve dags etappene og litt rundt disse kommer jo med, og så legger jeg inn både bilder og Garmin spor fra hver dag.


Hardangervidda på langs 2021, starten:

Jeg velger å begynne med noen bilder fra pakking, tingene og sekken i sofaen er min, ferdig pakket og klar for tur.

 Sofa pakking

Maten på kjøkken håndkle er også min mat for 5 dager, jeg også hadde med litt ekstra energi bar og energi drikk pulver som ikke er med på bildet her.

Mat min

Den andre tur maten det er bilde av er Trond sin mat, han er nok den mest rutinerte av oss som var med på denne turen.

Mat Trond

Vår hoved tur i 2021 startet slik som mine turer har en tendens til å gjøre, ikke helt som planlagt. Grunnen var som så mange ganger før, været. Ingen av oss fem som skulle på tur hadde noen interesse av å begynne turen i regnvær, og vi hadde mer enn god nok tid til å kunne “sjonglere” litt med et par dager om nødvendig. Dette gjorde at tre av oss leide en hytte på Haukeli for helgen, fra fredag den 13 august og frem til og med søndagen.

Kart

Planen var da at de to andre kom oppover tidlig lørdags morgen og at vi startet turen da. Men værmeldingen ble ikke som planlagt, så avreise til Trondsbu ble like godt bare utsatt til søndagen siden vi allerede hadde leid hytten for hele helgen. Dette gjorde at de andre to kunne sove litt frempå hjemme i sin egen seng på lørdagen for så å komme oppover akkurat når de måtte ønske det i løpet av dagen, for så å overnatte i hytta sammen med oss andre frem til søndagen. Dette ble egentlig en kjempe god løsning siden ikke alle kjenner hverandre fra før, det er greit å bli litt kjent over en god middag med litt godt i glasset før turen starter.

Hyttekos

Vi var faktisk tre mann som hadde akkurat samme sekk fra Gregory, de to som står på benken her er Asbjørn og Trond sine, de er en modell nyere enn det min er, og har noen små forbedringer. Blant annet så har Gregory nå faktisk husket å lage hull til drikke slangen, det hadde de helt “glemt” på min utgave av denne Gregory Baltoro Pro 95.

Gregory sekkene

Søndag formiddag så var alle klare for avgang etter en rask men grundig utvask.

Planen vår var da å sette igjen to biler på Haukeligrend, den ene som kom fra Karmøy, og den som kom fra Søgne med tilhenger. Vi koblet på tilhengeren på min bil, la alle sekkene oppi denne og surret godt med en presenning over sekkene siden det var meldt regnbyger hele dagen.

Karmøy buen glimtet da til med et kjempe bra forslag, ca 2km vest for Haukeligrend er det laget til en fin parkeringsplass som er gratis, og da er det er ingen grunn til å betale 75 kr/døgn per bil for å stå på Haukeligrend.

Den eneste forskjellen er at vi da må gå ned stien til Middalsbu i stedet for den ned til Haukeliseter på siste etappe av turen.

På turen oppover mot Dyranut og Trondsbu så hadde vi et par tre stopp for å strekke på beina, det var noen som satt mer anspente enn andre i baksete og hadde ekstra behov for å strekke litt på seg og roe nervene ørlite grann 🙂

Det er forstålig siden det ene stoppet var på bensinstasjonen i Eidfjord der jeg skar rett inn på en ledig parkering men hadde i farten glemt at jeg hadde 5 meter med tilhenger bak bilen.

Da vi ankom bensinstasjonen så var det ganske mye kaos der, og dette gjorde det jo ikke så mye bedre kan du si 🙂

Men men, jeg er jo bare en mann…

Vel fremme ved Trondsbu så parkerte vi bil og henger ved Tinnhylen, det koster 200,- kroner å kjøre inn denne veien som strekker seg ca. 11 km inn fra Dyranut det det er mulig å betale med både Vips og kort.

Etter litt om og men så var vi klare for avmarsj fra parkeringsplassen ved Trondsbu, resten av følget måtte vente litt på meg siden jeg ville gjøre bilen klar for hjemreisen før vi gikk. Jeg koblet også fra batteriet på bilen siden jeg har hatt litt problemer med at den tapper seg for strøm av og til, tusen takk for godt tips lillebror 🙂

Klare for tur:

Denne bildekrusellen krever javaskript.


 

 Søndag 15 August 2021, dag 1.

Det er mulig at noen blir litt i korteste laget, men det er vel bedre det enn alt for lange innlegg tenker jeg.

Jeg ønsker dere alle et riktig godt 2023, måtte det bringe mange fine turer for oss alle sammen 🙂 

Jeg laget også til en bitte liten video snutt av to filer som Oddbjørn og Trond delte med oss, dnne kan ses på bloggen eller på Youtube 😉

Originally published September 3, 2021.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s