3/5 — Hardangervidda på langs 2021


Det er ca. 6 km fra Sandhaug til Besso, og det var vel kun jeg som kjente at jeg hadde gått en mil, de andre var så friske å raske som bare det.


Sandhaug.

Post tre av fem i denne serien.


Mandag 16 August 2021, etappe 2:

Denne dagen var planen å gå fra Snero til Sandhaug, en tur på ca. 10 km.

Men vi var enige om å “kjenne litt på det” og gå videre til Besso om kroppen var bra etter en pause på Sandhaug.

Tre av oss ruslet avsted i rolig tempo, og det viste seg fort at jeg var den av oss som var i desidert dårligst form. Dette var noe jeg hadde forventet, men jeg trodde formen min var noe bedre enn den faktisk var, og da hjalp det lite at jeg trødde over med høyre foten allerede på vei inn til Sandhaug.

Hardangervidda 2021-1«Hvile-steiner» ble etterhvert et kjærkomment syn, mer for noen av oss en andre 🙂

Det ble en flott tur inn til Sandhaug der broderen ordnet med tre halvlitere til lunchen. Når de andre to ankom Sandhaug hakk i hel på oss så ble vi enige om å forsette til Besso etter pausen. Det er ca. 6 km fra Sandhaug til Besso, og det var vel kun jeg som kjente at jeg hadde gått en mil, de andre var så friske å raske som bare det. Kroppen kjennes bra ut da vi forlot Sandhaug, og det var kun i unnabakke at jeg kjente litt i kneet av og til, men det hjalp godt med et par paracetamol.

Et stykke før vi nærmet oss Besso så begynte jeg å gå tom, og når jeg går tom så blir jeg dessverre ikke bare sliten, men dessverre også skikkelig grumpy. Dette humøret ble vel etterhvert døpt til “Snickers alarmen” siden jeg hadde en Snickers liggende synlig i netting lommen på sekken min.


Så når Snickers alarmen gikk senere på turen så var det bare å stoppe opp å få i seg noen kalorier og litt drikke 🙂


Besso 2021-1Besso i bakgrunnen.

Da vi endelig kom frem til aluminiums broa oppe i lia ovenfor DNT hytta Besso så måtte vi ta en avgjørelse, Trond, Asbjørn og Oddbjørn ville gå videre oppover, jeg og broderen var egentlig innstilt på å gå ned til Besso, spise en bedre middag på hytta der, for så å telte der nede til neste dag.

Men etter et litt rådslagning så ble vi alle enige om å gå videre oppover.

Denne stigningen ble den hardeste på hele turen for min del, og jeg satte utrolig stor pris på at Oddbjørn kom løpende ned bakken når jeg fremdeles hadde et stykke igjen opp. Han bar da sekken min opp til toppen der han hadde lagt igjen sin egen sekk, når vi kom opp så bar jeg han sin sekk videre.

Oddbjørn sin sekk var betydelig lettere enn min, og dette utgjorde en stor forskjell.

(Broderen gjentok den samme gesten dagen etterpå, tusen takk til dere begge to.)

Litt flaut, men utrolig deilig 🙂

Vel fremme ved Bessevatnet et par km ovenfor Besso så slo vi leir på samme måte som dagen før, da hadde vi gått 18,4 km og hatt 422 meter stigning.

Bessevatnet 2021-7For en plass, dette var nok et av de finere områdene på turen, selv om det var mange av de. (Bildet er tatt av broderen)

Begge deler ble ny rekord for min del, og iallfall med ca. 32 kg sekk nesten hele veien.

For en plass, dette var nok et av de finere områdene på turen, selv om det var mange av de.


Rett inn fra Bessevatnet så ligger Dimmedalen og Dimmedalsvatnet, dette er en plass jeg har veldig lyst til å besøke, bare å være der i noen dager, gjerne en uke, for å ta bilder, fiske og nyte livet. Jeg har hørt at dette er et av de mest frodige områdene på hele Hardangervidda.


Middag/kvelds fra Real Turmat ble fortært mer eller mindre i fellesskap i skråningen på nedsiden av teltene, som nevnt så var jeg fullstendig utslitt og benyttet kjangsen til å krype i posen så snart jeg fikk den. Tipper jeg la meg litt før halv ti og sovnet på sekundet, og det gjorde faktisk Kenny også 🙂

Frokost-2Morgenen etterpå så startet vi som dagen før med litt frokostblanding med Nan, og kaffe hos broderen etterpå.

Jeg ønsker nok engang å presisere at Garmin klokken min ikke 100% korrekt siden stod i ekspedisjon modus.

Denne dagen ble som nevnt det inn i to etapper, under her så legger jeg inn Garmin spor for begge etappene, pluss GPX Spor som kan lastes ned:

Etapper og bilder i blogg post, følg link i bunn 😉


Fotoalbum fra hele turen kan ses på vår foto side, link i toppen av bloggen 🙂


Originally published September 17, 2021.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s