Naviger trygt på tur med Garmin GPS

Jeg har selv kun hatt Garmin enheter på tur, min siste enhet er en GPSMAP 66i – Før den så hadde jeg en Garmin 66st GPS i noen år. Grunnen til byttet var bokstaven «i» + bedre skjerm, batteritid etc.

Bokstaven «i» indikerer at det er en enhet med inReach-teknologi som gir mulighet for å sende toveismeldinger og posisjonssporing via det 100% globale satellittnettverket Iridium®. Ved behov kan man utløse et SOS-varsel til Garmin Response, et døgnbemannet nødkontaktsenter, og dette ønsket jeg meg siden jeg som oftest er på tur helt alene, og av og til på steder der det normalt sett ikke ferdes så mange mennesker.

Dette gir en trygghet både for meg, og de som er glade i meg 🙂

JJ

Nå har Garmin hatt et skikkelig slipp av nye håndholdte enheter, jeg lister opp litt fra Garmin sin pressemelding under her slik at de av dere som er på utkikk etter en ny GPS, skal bytte ut den gamle, eller bare vil vite litt mer om disse kan lese seg litt opp.

Min "gamle" 66st enhet.
Min «gamle» 66st enhet.

Fra Garmin.no

GPSMAP® 67/67i og eTrex® SE

Garmin lanserte nylig tre nye håndholdte enheter, GPSMAP® 67/67i og eTrex®SE

Enhetene leveres med forbedret batteritid og multi-GNSS for bedre satellittmottak i krevende terreng og tett skog sammenlignet med tidligere modeller.

GPSMAP 67/67i har også støtte for multibåndsteknologi, som benytter flere frekvenser for enda bedre posisjonsnøyaktighet.

I tillegg leveres GPSMAP 67i med inReach®-teknologi som jeg nevnte i teksten i starten. inReach®-teknologi hjelper deg med å holde kontakt med venner og familie også når man er utenfor mobildekning. Og om det skulle bli behov for hjelp i vanskelige situasjoner, så kan du utløse interaktive SOS-varsler, som da går direkte til Garmin Response, et døgnbemannet nødkontaktsenter.

”Uansett om man er på korte eller lange turer, eller på ekspedisjoner, er eTrex SE og GPSMAP 67/67i perfekte følgesvenner.

Alle tre enhetene vil hjelpe deg med navigering og gir deg en ekstra trygghet på turen, og med GPSMAP 67i har man i tillegg en global kommunikasjonsløsning og mulighet til å varsle med SOS via det 100% globale satellittnettverket Iridium.

Forbedret batteritid, overlegen GPS-teknologi med nødvendig turinformasjon, værvarsler via Active Weather, smartvarsler og mer (må da være tilkoblet appen Garmin Explore på en kompatibel smarttelefon.) – som kan mottas i områder også utenfor mobildekning, perfekt for friluftsentusiasten.

GPSMAP® 67i (min 66i ser helt lik ut)
GPSMAP® 67i (min 66i ser helt lik ut)

GPSMAP 67-serien leveres med en tre tommers fargeskjerm, som er tydelig lesbar også i sterkt sollys.

Enheten passer for alle typer av eventyr. GPSMAP 67 og 67i inneholder et oppladbart lithium-ion batteri med batterikapasitet på opptil 180 timer i standardmodus, og opptil 840 timer i ekspedisjonsmodus.

Begge modellene er preprogrammert med Garmins TopoActive-kart, samt mulighet for å se satellittbilder og navigere med GNSS-støtte og sensorer. Navigasjonsenhetene leveres med 3-akset elektronisk kart og barometrisk høydemåler, slik at man kan se høyde og lufttrykk når man er på eventyr i høyden.

GPSMAP 67i tilbys med inReach-teknologi som gir mulighet for å sende toveismeldinger og posisjonssporing via det 100% globale satellittnettverket Iridium®. Ved behov kan man utløse et SOS-varsel til Garmin Response, et døgnbemannet nødkontaktsenter. Her koordineres søk- og redningsinnsats, hvor personalet kommuniserer med brukeren helt til situasjonen er avklart. Les mer om fordelene med et inReach-abonnement på Garmin.no

eTrex SE
eTrex SE

eTrex SE er det nyeste tilskuddet til Garmins eTrex serie av håndholdte navigasjonsenheter med lang batteritid.

Innstegsmodellen gir eventyrere opptil 168 timers batteritid i standardmodus, og opptil 1 800 timer i ekspedisjonsmodus med 2 AA-batterier (kjøpes separat). Navigasjonsenheten har en lettlest, høyoppløst skjerm i 2.2 tommer størrelse, hvor man enkelt ser veipunkter, kan følge posisjon og navigere på stier og ukjente steder. Enheten er robust og vanntett i henhold til IPX7-standard, med et innebygd digitalt kompass som viser nøyaktig kompassretning selv om man står stille.

Planlegg nye eventyr

Når enheten er parkoblet med kompatibel smarttelefon, kan man via appen Garmin Explore™ enkelt planlegge neste eventyr. Med oppdatert værvarsel, mobiloppdateringer som synkroniseres med Geocaching Live, enkel overføring av ruter og veipunkter, kompabilitet med mobilnettverk eller Wi-Fi, er enheten meget brukervennlig.

Og er du så heldig å ha en Garmin klokke så er det en stør mulighet for at enhetene også kan kommunisere med denne, slik min 66i gjør med min Fenix 7x klokke.

Husk: At inReach-teknologi krever et aktivt satellittabonnement, dette betaler jeg i dag 130,- kr Per måned for.

I enkelte land er bruk av satellittkommunikasjonsenheter regulert eller forbudt. Det er brukerens ansvar å vite om og følge lokale lands lovgivning.

GPSMAP 67 er tilgjengelig på lager og selges til veiledende pris på kr. 6 249.-

GPSMAP 67i med inReach-teknologi er tilgjengelig på lager og selges til veiledende pris på kr. 7 399.-

eTrex SE er tilgjengelig på lager og selges til veiledende pris på kr. 2 049.-

For mer informasjon, les mer på http://www.garmin.no


Jeg ønsker dere mange fine og trygge turer i 2023 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s