Amatør med Panasonic Lumix G9


Jeg ønsker å skrive noen ord om kamera og foto. I dag så bruker jeg et Panasonic Lumix G9, både til foto og video, men siden det ofte er veldig mye lettere å filme med mobilen eller action kamera så er de fleste videoene så langt filmet med min iPhone eller det lille action kameraet.

Bortsett fra ymse engangskameraer og et digitalt Kodak Eastman Company point and shoot kamera på 1.3 MP så jeg kun hatt Panasonic Lumix kameraer.

Mitt første skikkelige kamera var et Panasonic Lumix G1 med en kit linse på 14-45 mm, siden dette er Micro Four Third kamera så tilsvare det en 28-90 mm linse på et speil refleks kamera. Dette var et av de første kameraer med en MFT sensor og hadde en oppløsning på 12-14 MP (litt usikker)

Jeg kjøpte mitt Lumix G1 i 2009 eller tidlig i 2010 og hadde det i noen år før min søster “arvet” kamera og linse når jeg byttet til et GH3 i 2013- 2014 eller der omkring.

Jeg digger mitt Panasonic Lumix G9, her avbildet med min 100-400mm zoom linse.

I dag så har jeg som nevnt et Lumix G9, og til dette så har jeg to ekstra batterier, blitz (gave fra min datter) og tre linser.

En standard fast 25mm, en zoom som tilsvarer 70-200 i speilrefleks format, denne blir i format en 35-100mm linse.

Jeg har også en skikkelig super zoom linse som er 100-400mm

Jeg er veldig fornøyd med dette utvalget, min 25mm ble mest kjøpt for å kunne filme å ta bilder inne med, der er det fort litt reusert avstand og belysning i forhold til ute.

Det eneste jeg «savner» nå en 8-18mm eller der omkring før jeg har dekket alt som jeg noen gang kommer til å få bruk for.

Mitt første skikkelige kamera:

Panasonic Lumix DMC-G1

Bilde fra Wikipedia: Rama – Own work

Panasonic Lumix DMC-G1 digital camera.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s