Hvordan rense en Abbor


Jeg har også hørt at det er en “ufisk” som ikke er verd å tilberede engang. Dette kom fra en vestlending, og til hans forsvar så er gjerne ikke like vandt med Abbor der som andre plasser? Bare en mistanke…

Jeg har også hørt at Abbor er en fisk som er veldig vanskelig å rense, og at det er så mye bein i den at det er bare å hive den uti der den kom fra.

En liten Abbor / Perch – Post foto av Michal Dziekonski

Men, et klart og tydelig men… Dette viser seg muligens å ikke stemme, ikke i det hele tatt.

Så nå skal jeg virkelig legge min flid å få fisket meg et knippe med Abbor i Grimvann her i Lillesand hvor jeg bor for å få bekreftet eller avkreftet det jeg har hørt, og frem til nå satt min lit til.

På vei hjem fra en tur til Blefjell i fjor sommer så stod Jakt og Fiskepodden på i bilen slik som den så ofte gjør, og i denne episoden var det mye snakk om Abbor. Der kom det også frem at det faktisk er mange som setter smaken på denne fisken høyere enn smaken på både Laks og Ørret. De poengterte også at en skal være litt forsiktig med å spise stor «gammel» Abbor da denne kan ha en del gammel forurensing i seg, slik som tungmetaller og annent. (Dette må jeg verifisere senere)

Litt brå slutt her siden dette ble endret fra kladd til publisert før jeg var ferdig, men men, sånn gikk det 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s