Nærtur er hverdagens friluftsliv.


Dette sier DNT og jeg er utrolig enig i dette, selv om DNT har en del andre kriterier for nærtur enn det jeg har. Men å bruke nærområdet der vi bor, det er utrolig viktig.

Ikke bare blir vi bedre kjent med nærmiljøet, meg kjangsen for en kommer seg ut når en egentlig ikke er helt gira er også mye større.

For meg er den beste nærturen der jeg kan gå rett ut av døra hjemme med sekken på for så å rusle avgårde innover skogen, men like ofte så kjører jeg 10-20 minutter for å komme til startpunktet for turen, det er jo definitivt nærtur det også.

Målet er minst 20 nye merkede turer i hver kommune og at det aldri skal være mer enn 500 meter til nærmeste sti.

Kristin Krohn Devold, generalsekretær i Den Norske Turistforening

King Kenny på vift.
King Kenny på vift.

Denne helgen så tok jeg og King Kenny en liten tur rett baki skogen her jeg bor, denne gangen på en liten odde mellom to små tjern.

Dette er en flott plass som ikke alltid er like lett å komme til siden det er mye myr i området, men denne gangen så var det ganske tørt og ingen problemer. Og når jeg skulle hjem så kunne jeg faktisk gå en «snarvei» over ei av myrene, dette sparte meg for utrolig mye slit, det er ikke alltid så lett å gå med stor sekk i tett skog uten sti.

Et lit «speil» i myra.
Et lite «speil» i myra.

Vi gikk hjemmefra i 14 tiden og var klare på lokasjon et par timer senere, da hadde vi somlet og tatt oss veldig god tid til alt. Når så camp var satt og teltet oppe så gjør jeg klart bålet slik at jeg slapp å tenke på det senere. Etterpå så ble det en enkel middag med middagspølse og potetmos, King Kenny fikk sin vanlige tur pølse som han elsker, en halv kilo med Pedigree Pølse med Oksekjøtt. Sola har faktisk begynt å varme skikkelig godt, så etter middagen så var det bare å snu stolen mot sola å få jekka seg ei kald ei, da er livet godt 🙂

Turlivet.
Turlivet.

Litt utpå ettermiddagen så tok vi oss en god runde å kikket litt, vi har vært her to ganger tidligere men det er alltid moro å se litt. Og det var skjedd litt i området i form av at det var mange trær som blåst overende siden sist, det var kommet opp veldig mange nye fuglekasser i området og ikke minst, den ene myra var mye tørrer og der hadde også fuglekasse mannen lagt ut en 2» X 7» plank slik at kunne gå over der og spare mye tid og svette når vi skulle hjem igjen.


Fuglekasse Mannen:

Fuglekasse mannen er gjerne en litt ufin beskrivelse, men jeg vet ikke hva han heter. Vi har en ildsjel her området som har bodd her siden lenge før det ble et boligfelt, han elsker fugler og driver selv med brevduer. Han er stadig på farten og både høyt og lavt over alt i nærområdet, han setter opp både vanlige fuglekasser og Hubro kasser, noen av dem følger han med vilt kamera. Flere plasser så har han lagt ut gamle kasserte stiger for å gjøre det enklere med tanke på bytte av batteri, minnekort etc. Der vi camper nå så ligger det både ved, stoler, liggeunderlag og en presenning som er hans. Jeg tror aldri han har vært så aktiv som det han er nå, bare på den lille odden vi var på så var det en Hubro kasse og 8-10 vanlige, og rett over myra så var det nok en Hubro kasse og flere vanlige. Jeg har snakket med han flere ganger, men jeg har aldri kommet på å spør om navnet hans.


Vi var og så heldige at vi fant et par 5-6 meter lange furu stokker som var 10-15 cm i diameter og fulle av tyri, det lukter digg og brenner utrolig godt. Jeg fikk kappet opp alt og kløyvd noe av det slik at vi hadde godt med ved hele kvelden.


Jeg prøvde å filme litt denne gangen, men jeg vet ikke hvordan det ble enda, jeg får se på det i kveld tenker jeg. Jeg fikk litt problemer med at kameraet gikk varmt, og at minnekort ikke hadde rask nok lese og skrive hastighet. Jeg har kjøpt et nytt minnekort som skal være mer enn godt nok, men jeg tror gjerne at det var det gamle som var i bruk når det stoppet.


Mobildekning var det også kommet her siden sist, full 4G dekning, mulig at dette skyldes at jeg har byttet fra Ice til Telenor.

Dette passet utmerket siden jeg og en kompis snakker sammen over noen øl en times tid nesten hver fredag, denne gange ble det også en liten Monkey Shoulder i glasset før vi la på.

King Kenny gikk å la seg i teltet nesten med samme jeg fyrte opp bålet, han liker ikke bål. Og det var nok like greit siden han ikke var i form.

Å ligge i lyngen er deilig.
Å ligge i lyngen er deilig.

Det ble ikke tatt noe særlig med bilder siden det ikke skjedde så mye, og sporing av dyr som vi skulle bruke hele lørdagen på ble det ikke noe av siden King Kenny ikke er i form. Han har hatt feber og vært skikkelig slakk den siste uka, men han virket til å være på bedringens vei før turen, så derfor tenker jeg ikke så mye på det. Men på lørdagen så ville han ikke stå opp engang, og han var skikkelig varm både på snute og kropp.

Orker ingenting i dag…
Orker ingenting i dag…

Etter morra kaffe og litt frokost så ruslet vi en liten tur, mest for at King Kenny skulle komme på do, og for at jeg ville se om han var så slakk som det jeg trodde. Han var tydeligvis litt uggen i magen, og når vi kom tilbake så kastet han også opp to ganger. Der og da bestemte jeg meg for at vi skulle pakke sammen å dra hjem på lørdagen. Jeg nøt finværet et par timer til, siden jeg ikke var veldig bekymret for han. Så pakket vi sammen alt å ruslet hjemover, jeg var veldig spent på om planken på myra ville holde en mann med sekk, men det gikk bra.

Frokost ;-)
Frokost 😉

En god halvtime senere så var vi hjemme og jeg tok en skikkelig vurdering på om jeg burde kontakte veterinær å få han sjekket. Men han var våken og klar og allmenntilstanden virket grei så jeg lot det være med det. Han ville ikke drikke eller spise når vi kom hjem, og det har han fremdeles ikke gjort et døgn etterpå.

Syk King Kenny
Syk King Kenny

Jeg tok en kort kveldstur med han rett før vi skulle legge oss for å være sikker på at jeg gjorde det rette, formen var ikke verre, eller bedre, så vi gikk hjem å la oss som vanlig. King Kenny sov mer eller mindre fra lørdag klokka 17 til søndag klokka 10, da tok vi en tur på 2-3 km for se hvordan han var før han la seg rett ned og sovnet igjen. Men i dag er snuten litt fuktig og kjøligere, og han er ikke like varm. Så jeg satser på at dette går rette veien av seg selv. Det er veldig sjeldent at King Kenny er slakk i pelsen, og i natt så sjekket jeg han 2-3 ganger siden han ikke leet seg en eneste gang, ingen lyd og ingen bevegelse er unormalt. Ofte så skifter han liggestilling et par tre ganger i løpet av natten, og ofte så slikker han litt såre poter etter turer som dette.


Hva lærte jeg på denne turen:

  • Jeg lærte at det er lurt å ikke ha «Steke utstyr og olje» på en linje i pakkelisten siden olje ikke ble med denne gangen. Dette gjorde jo ikke så mye siden kun var pølse som skulle stekes.
  • Jeg lærte også at billig jalla kamera klips til ryggsekk er bortkastede penger, den ble tatt av og lagt inn igjen før jeg passert bilen min, makan til ubehagelig dritt jeg kjøpte hos Proutstyr.no
  • Minnekort til filming må testes før tur.
  • Ikke dra på en lengre tur før hund og eier er helt friske.
  • På tide å ta Skogflåttencefalittvaksine(TBE), Kenny fikk mange flått på denne lille turen, og jeg fikk to.
  • At åpnet pulverkaffe fra forrige sesong smaker lite og bør kastes og erstattes med ny.
Podcast episoden jeg lyttet på før vi pakket sammen, egentlig ganske fasinerende 😉

Takk for turen King Kenny, og takk til dere som leste helt ned hit 🙂

Link til den «tunge» veien 😉

https://connect.garmin.com/modern/activity/10951260649#

Flere med problemer, må gjere ta en skikkelig skjekk av det..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s